Traditional Funeral Performance

Andong Hahoe folk village

Traditional Funeral Performance

전통 상례 시연 사진

Purpose
  • In order to maintain the right community based on
  • Giving an opportunity to watch the Korean traditional funeral in different aspect based on Korean’s cognition of death
  • Recognize the understanding and change of concept of death in Korean culture and how the death influenced the Korean community and culture
Program Outline
  • Title: Traditional Funeral Performance
  • Time Period: throughout the year 2016
  • Place: Hahoe Village (Gook Sin Dang – in front of the Village Hall)
  • Participants: Hahoe village resident (village elder reunion, Curator, village youth reunion, local university student, and interested parties)
  • Number of Operations: Four times each quarter (15:00-17:00) May 11th, July 6th, Sept. 7th, and Oct. 12th
  • The number of participants: the thirty demonstrators and tourists

전통 상례 시연 사진

Daily Agenda
Contents Time

The Time Required

Place
Making Bier 15:00~15:30 30 minutes In front of the village hall
Descriptions of Bier and explanation of
Korean funeral traditional rituals
15:30~15:50 20 minutes In front of the village hall
Move from village hall 15:50~16:10 20 minutes Village hall → Riverside
Sharing the ritual food 16:10~16:40 30 minutes Riverside
Move from riverside 16:40~17:00 20 minutes Riverside → Village hall
Sharing the ritual food 17:00~17:30 30 minutes Village hall
Village Hall 17:30~18:00 30 minutes Arrival
Village Hall 18:00~   End the ceremony

* The schedule could be changed without notice